Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken zijn een ware verrijking voor elke woning. Met een simpele druk op te knop kunt u uw rolluiken bedienen. Met elektrische rolluiken zorgt u ervoor dat uw woning koel aanvoelt, u weinig last heeft van geluiden uit de omgeving en dat u verzekerd bent van een veilig gevoel, dankzij de inbraakwerende functionaliteit.

Bijkomende voordelen van elektrische rolluiken zijn:

  • U kunt uw rolluik op afstand bedienen (met uw mobiele telefoon)
  • Elektrische rolluiken zijn veilig en niet gemakkelijk om te forceren of open te breken
  • Minder snel kans op slijtage, doordat alles elektronisch wordt geregeld
  • Er zijn geen kabels nodig tussen de bediening en de motor
  • Isolerende functie, zodat u op de energiekosten bespaart

Uw eigen elektrische rolluik samenstellen

Wilt u meer informatie over elektrische rolluiken? Dan kunt u contact opnemen met Rolluikenland via 085 301 5267 of info@rolluikenland.nl.

Bediening elektrische rolluiken

Via een ingebouwde motor worden de elektrische rolluiken geopend en gesloten. Om de elektrische rolluiken te bedienen, wordt er gebruikt gemaakt van een schakelaar. Hierbij maken we onderscheid tussen drie soorten schakelaars.

Draaischakelaar

De draaischakelaar is het eenvoudigst: middels een draaiknop kunt u het rolluik bedienen en gemakkelijk openen en sluiten.

De sleutelschakelaar
De sleutelschakelaar lijkt veel op de draaischakelaar, maar wordt bediend met een sleutel. Op deze manier zorgt u ervoor dat een beperkt aantal mensen het rolluik kunnen openen en sluiten. Wij raden dit vooral aan wanneer u het rolluik aan de buitenkant van uw huis monteert.

De tijdschakelaar
De tijdschakelaar is zeer geschikt om te gebruiken wanneer u zelf niet thuis bent. U kunt zelf een tijd instellen wanneer u wenst dat het rolluik opent of sluit. De tijdschakelaar kan ook worden gebruikt om het rolluik op de reguliere manier te openen en sluiten. Daarnaast kunt u wanneer u niet thuis bent de indruk geven dat u wel thuis bent om inbrekers af te schrikken.

Ombouwen tot elektrische rolluik

Heeft u op dit moment nog normale rolluiken en wilt u deze ombouwen tot elektrische rolluiken? In de meeste gevallen is dit mogelijk. Onze medewerkers vertellen u graag meer over de ombouwmogelijkheden. Door uw rolluiken om te bouwen hoeft u in het vervolg uw rolluik niet meer handmatig te bedienen. Rolluikenland werkt uitsluitend met kwaliteitsproducten. Mocht er desondanks toch een reparatie of aanpassing nodig zijn, dan kunnen wij u snel helpen met uw probleem. Neem voor meer informatie contact op via 0181 820 322 of via info@rolluikenland.nl.