Mandje: (Leeg)

Overige Soorten Rolluiken

Rolluikenland.nl verkoopt verschillende soorten rolluiken op maat. Wij kunnen naast de afmeting ook de bediening en het systeem op uw wensen aanpassen. Om te bepalen welk type rolluik het meest geschikt is voor uw woning hebben wij de mogelijkheden van onze verschillende rolluiken op deze pagina beschreven.

Eenvoudig uw eigen rolluik samenstellen

Vul uw afmeting in

Breedte in mm:  500 - 4500 mm
Hoogte in mm:  500 - 3100 mm

In het kort moet u twee belangrijke keuzes maken bij de aanschaf van een rolluik: de bediening en het systeem.

Bediening van de rolluiken

Een groot verschil zit in de bediening van het rolluik. Er zijn drie verschillende soorten bediening beschikbaar:

Rolluiken met handmatige bediening

Zoals de naam al doet vermoeden is dit rolluik alleen handmatig open en dicht te doen. Het grote voordeel van een rolluik met handmatige bediening is de lage aanschafprijs; de prijs ligt namelijk lager dan een elektrische variant. Daarnaast is dit type rolluik niet gevoelig voor een elektrische storing en behoeft deze weinig tot geen onderhoud.

Elektrische rolluiken

Elektrische rolluiken worden geopend en gesloten door een ingebouwde motor. Deze motor bedient u via een schakelaar. Er zijn binnen dit type verschillende soorten schakelaars op de markt: de draaischakelaar, de sleutelschakelaar en de tijdschakelaar.

De draaischakelaar werkt volgens een draaiknop in de woning. Met deze knop kunt u het rolluik eenvoudig openen en sluiten.

De sleutelschakelaar werkt op dezelfde manier, al bedient u deze met een sleutel. Zo kunt u zorgen dat slechts een aantal personen het rolluik kunnen openen en sluiten. Dit maakt deze bediening uitermate geschikt voor buitenmontage.

Tot slot is er de tijdschakelaar. Deze schakelaar heeft twee knoppen voor het (gedeeltelijk) openen of sluiten van het rolluik. Daarnaast kunt u instellen op welk tijdstip het luik moet openen of sluiten. Zo kunt u het luik ook tijdens uw afwezigheid indirect bedienen.

Rolluik met afstandsbediening

De derde bedieningsmogelijkheid is via een afstandsbediening. Met deze bediening koopt u ook een elektrisch rolluik, maar deze wordt bediend door een afstandsbediening in plaats van een schakelaar. De afstandsbediening vergroot het gebruiksgemak. Deze vorm van bediening is echter wel iets duurder dan een regulier elektrisch rolluik.

Rolluiksystemen

De tweede grote keuze die gemaakt moet worden bij de aanschaf van een rolluik is de keuze voor het bevestigingssysteem. We onderscheiden drie typen: inbouw-, opbouw- en voorzetrolluiken.

Inbouw

Inbouwrolluiken bevinden zich in een uitsparing boven de deur of het raam, en zijn afgewerkt met een omkasting. Het gehele bevestigingssysteem wordt weggewerkt achter de buitensteen. Het grote voordeel is dat het bevestigingssysteem bij inbouwrolluiken bijna onzichtbaar is. Dit type is vooral bij nieuwbouwwoning populair, omdat het rolluik dan bij de bouw gemakkelijk weggewerkt kan worden in de muur.

Opbouw

Bij opbouwrolluiken vormen het kozijn en de rolluikkast één geheel. Het rolluik wordt bevestigd achter het kozijn en vervolgens als geheel achter de buitensteen geplaatst. Het opbouwsysteem lijkt op de inbouwvariant, maar de kast bevindt zich nog wel buiten de muur.

Voorzet

Een voorzetrolluik wordt tegen de buitengevel aan geplaatst. Het rolluik komt dus, wanneer gesloten, volledig voor het raam te hangen. Voorzetrolluiken kunnen ‘op de dag’ of ‘in de dag’ geplaatst worden. Bij ‘op de dag’-voorzetrolluiken wordt de kast tegen de buitenmuur boven het raam geplaatst. Bij ‘in de dag’-plaatsing komt de kast net onder het raamprofiel te hangen. Hierdoor zit de achterzijde gedeeltelijk voor het glas.

Rolluiken samenstellen

  • Welk rolluik u kiest is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur. Bij Rolluikenland.nl kunnen wij elk type rolluik op maat maken. Voor een persoonlijk advies kunt u contact opnemen met onze specialisten via het telefoonnummer 085 301 5267 of per mail via info@rolluikenland.nl